1403/12/13
کد خبر: 992
تعداد بازدید: 269

پس از ماه‌ها با پیگیری نماینده اهواز؛

پرداخت حق آلایندگی خوزستان از شرکت‌ها و صنایع در استان های مجاور/مصوبه پرداخت حق الایندگی شرکت توسعه نیشکر

پرداخت حق آلایندگی خوزستان از شرکت‌ها و صنایع در استان های مجاور/مصوبه پرداخت حق الایندگی شرکت توسعه نیشکر
با مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کشور، شرکت‌های توسعه نیشکر و کشت و صنعت کارون موظف شدند برنامه‌های عملیاتی افزایش برداشت سبز نیشکر را تهیه کنند. این اقدام در راستای کاهش آلودگی هوا و اثرات بهداشتی ناشی از سوزاندن مزارع نیشکر در اهواز انجام می‌شود. همچنین، پس از پیگیری‌های طولانی، حق آلایندگی شرکت‌های نیشکر و فولاد خوزستان پرداخت شد و مبالغ قابل توجهی به حساب‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های منطقه واریز گردید.
مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آلودگی هوا و اثرات بهداشتی و روانی ناشی از سوزاندن مزارع نیشکر، به‌عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم استان، در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کشور با محوریت کلان‌شهر اهواز در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ مطرح و مصوب شد.
 
وی افزود: بر اساس این مصوبه، شرکت‌های توسعه نیشکر و صنایع جانبی و کشت و صنعت کارون موظف شدند ظرف مدت ۳ ماه برنامه عملیاتی افزایش سهم برداشت سبز نیشکر را تهیه و به تأیید سازمان حفاظت محیط زیست برسانند. 
 
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: تا زمان تهیه، تأیید و اجرای کامل این برنامه، این دو شرکت در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته و به صورت فصلی درصد پرداخت عوارض آن‌ها به صورت پلکانی تا سقف ۱.۵ درصد افزایش خواهد یافت.
 
یوسفی گفت: این مصوبه صرفاً برای آلایندگی هوا است و واحدهای مذکور مکلف هستند اقدامات لازم در خصوص رفع آلودگی‌های پساب، خاک و پسماند را نیز انجام دهند.
 
 وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به درج این واحدها در فهرست واحدهای آلاینده، شرکت‌های مذکور موضوع افزایش برداشت سبز و مدیریت بقایای گیاهی را با اهتمام ویژه در دستور کار خود قرار دهند.
 
عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین به موضوع حق آلایندگی اشاره کرد و اظهار داشت: با پیگیری‌های انجام‌شده، شرکت توسعه نیشکر که تاکنون به دلیل سوزاندن محصولات نیشکر حق آلایندگی پرداخت نمی‌کرد، مکلف به پرداخت این عوارض شد.
 
وی همچنین از پیگیری حق آلایندگی استان خوزستان از استان‌های همجوار مانند کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر خبر داد و گفت: با تلاش‌های انجام‌شده، شرکت‌های نفتی موظف به پرداخت این حق آلایندگی شدند.
 
یوسفی در ادامه به پرداخت مابه‌التفاوت حق آلایندگی شرکت فولاد خوزستان پس از بیش از ۱۰ ماه پیگیری اشاره کرد و افزود: مبلغ ۴۷ میلیارد و ۹٠٠ میلیون تومان به حساب شهرداری کوت عبدالله، ۲۲ میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان به حساب دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری شهرستان کارون، ۱۷ میلیارد و ۸٠٠ میلیون تومان به حساب دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری شهرستان اهواز، و ۹۷۵ میلیارد تومان به شهر الهایی و همچنین شهرداری اهواز واریز شد.
 
این اقدامات گام‌های مهمی در راستای کاهش آلودگی هوا و بهبود شرایط زیست‌محیطی و اقتصادی استان خوزستان محسوب می‌شود.
اخبار
فیلم ها
طراحی و پیاده سازی: راد وب